شاید برای شما مفید باشد هیسترکتومی چیست؟

هیستروکتومی یکی از روش هایی است که برای اب شدن و از بین بردن مواد اضافه در رحم زنان صورت می‌گیرد. این روش یکی توسط پزشک زنان به صورت کامل و نیمه کامل صورت می گیرد و باعث می گردد که فرد بعد از این که رحم برداشته شد توانایی بچه دار شدن را از …

هیستروکتومی یکی از روش هایی است که برای اب شدن و از بین بردن مواد اضافه در رحم زنان صورت می‌گیرد.

این روش یکی توسط پزشک زنان به صورت کامل و نیمه کامل صورت می گیرد و باعث می گردد که فرد بعد از این که رحم برداشته شد توانایی بچه دار شدن را از دست دهد.

بنابراین با استفاده از لوله های فالوپ باعث می شود که رحم خارج گردد. معمولاً این روش هنگامی صورت می‌گیرد که فرد را دچار دوران یائسگی می گردد.

همچنین از به وجود آمدن سرطان تخمدان کم می کند این عمل به صورت ۱۰ سانتیمتری صورت می گیرد ما امروز می‌خواهیم در این مدت شما را با هیسترکتومی و راه های درمان و عوارض آن آشنا کنیم.

برای اطلاعات بیشتر ما به شما پیشنهاد می کنیم که متن زیر را تا انتها مطالعه نمایید تا اطلاعات زیادی راجع به هیسترکتومی کسب نمایید.

کنترل عفونت بعد از جراحی هیسترکتومی شکمی

باید ناحیه ای که جراحی شده است تمیز نگه داشته شود.

همچنین بهتر است تا ۷۲ ساعت بعد از جراحی حمام نکنید بهتر است محل جراحی خشک نگه داشته شود اگر هرگونه درد شدیدتر ترشحات سفید رنگ و بدبو داشتید به پزشک مراجعه کنید.

روز بعد از آن یک دوش بسیار سبک بگیرید.

از آنتی بیوتیک های مختلف استفاده کنید بهتر است از بخیه های جذبی دار استفاده کنید زیرا اگر از بخیه های بدون جذب و قدیمی استفاده کنید هنگام کشیدن درد زیادی را متحمل می ‌شوید.

بنابراین بهتر است از پزشک خواهش کنید که از بخیه های جذبی استفاده کند.

مطالعه بیشتر:  اسپرموگرام (ازمایش اسپرم)

انواع هیسترکتومی

هیسترکتومی انواع مختلف دارد و پزشک تشخیص می ‌دهد که بدن فرد از چه هیسترکتومی استفاده شود هیسترکتومی جزئی یکی از روش‌ هایی است که فقط بخشی از رحم شما را برمی‌دارد و همچنین ممکن است دهانه یا قسمت انتهایی رحم دست نخورده باشد.

هیسترکتومی کامل یکی از هیسترکتومی هایی است که به صورت کامل رحم را از بدن جدا می‌کند و همچنین نیازی به انجام آزمایش پاپ اسمیر نیست با این روش شما به معاینات منظم می پردازید.

هیسترکتومی یکی از مدل هایی است که همراه با رحم لوله های تخمدان و فالوپ را خارج می‌کنند و همچنین ممکن است منجر به جایگزین کردن روش های دیگری شود این روش یکی از روش‌های بسیار موثر به حساب می آید.

هیسترکتومی چگونه انجام می شود؟

هیسترکتومی روش های مختلفی دارد که همه این روش ها بیحسی موضعی نیز نام دارد و همچنین در بعضی از آنها به بی‌حسی و بیهوشی چند ساعته نیاز است بنابراین ممکن است فرد بعد از چند ساعت به خواب برود و دردی را احساس نکند بی‌حسی موضعی شما در زیر کمر خود احساس درد می کنید.

با استفاده از آرام بخش درد آن را از بین می رود.

هیسترکتومی شکمی یکی از هیسترکتومی هایی است که یک لایه بسیار بزرگ زیر شکم ایجاد می‌گردد و لوله از این طریق وارد می ‌شود.

افقی و عمودی باشد و باعث می گردد که رحم کاملاً جدا شود هیسترکتومی واژینال یکی از روش ‌هایی است که یک برش کوچک در قسمت واژن استفاده می‌شود و واژن برداشته می‌شود هیچ جای زخم دیده نمی شود.

هیسترکتومی لاپاراسکوپی یکی از روش‌هایی است که با استفاده از ابزار کوچک صورت می‌گیرد و با دیدن نور شدت می گیرد و همچنین باعث می گردد که چهار یا پنج برش در قسمت های مختلف بدن ایجاد شود.

مطالعه بیشتر:  رحم اجاره ای

خطرات  و عوارض هیسترکتومی كدام اند؟

امروز عمل برداشتن رحم بسیار ایمن است اما تمام جراحی ‌ها خطرات بسیار زیادی دارد و اگر زیر نظر پزشک متخصص و حاذق صورت نگیرد ممکن است منجر به ایجاد دردهای مختلف شود.

بنابراین بهتر است قبل از انجام هرگونه عملی راجع به هیسترکتومی توسط بهترین پزشکان اطلاعات داشته باشید که آن را در زیر نظر پزشک انجام دهید.

ممکن است باعث ایجاد و خطرات مختلفی شود از جمله این خطرات می‌توان به عرق خونی روده‌ها مثانه اشاره کرد.

اگر هر یک از این خطرات را دیدید حتماً به پزشک مراجعه کنید و به پزشک بگویید.

اگر این عوامل وجود داشته باشد باعث می گردد که شما نیاز به عمل دوم هیسترکتومی داشته باشید بنابراین بهتر است هر گونه اتفاقاتی که در دوران نقاهت هیسترکتومی برای تان پیش آمد به پزشک بگویید تا ایشان شما را راهنمایی کند.

بهبودی از هيستركتومى

بعد از جراحی هیسترکتومی باید ۳ تا ۶ روز در بیمارستان بستری شوید.

همچنین پزشک داروهای ضد درد برای شما تجویز می کند و علائم مثل تنفس و ضربان قلب شما را اندازه گیری می کند.

همچنین باعث می شود که شما به راحتی از جای خود برخیزید اگر هیسترکتومی واژینال از صورت بگیرد باعث می گردد که مکان ها را با گاز استریل پانسمان کنید.

بهتر است با استفاده از پدهای قاعدگی آنها را محافظت کنید.

هنگامی که هیسترکتومی انجام دادید بهتر است وسایل را هل ندهید و وسایل سنگین بلند نکنید و رابطه جنسی برقرار نکنید.

کنترل درد بعد از هیسترکتومی شکمی

برای اینکه هیسترکتومی کنترل شود معمولاً از مفنامیک اسید ژلوفن شیاف دیکلوفناک استفاده می گردد.

بهتر است هنگام سرفه کردن عطسه کردن راه رفتن دستشویی رفتن جابجا کردن مدام محل جراحی را با دست بگیرید از کشیدگی بدنتان جلوگیری کنید همچنین اگر دردتان بسیار زیاد بود بهتر است به پزشک مراجعه کنید.

مطالعه بیشتر:  تغذیه با شیر خشک

بعد از عمل هیسترکتومی شکمی چه بخوریم؟

بعضی از افرادی که عمل هیسترکتومی را انجام دادند برای شان این سوال پیش می آید که بعد از عمل چه چیزهایی را مصرف کنند بهتر است تمام چیزهایی که می خورید زیر نظر پزشک باشد سعی کنید مایعات زیادی مصرف کنید.

مثلاً ۱۰ تا ۱۲ لیوان آب میل کنید و از خوردن مواد نفخ دار مصنوعی و طبیعی مثل حبوبات جداً خودداری کنید.

زیرا باعث درد زیادی می‌شود همچنین بهتر است و مایعات کافی میل کنید از مواد غذایی ملین استفاده کنید اگر دچار یبوست شدید بهتر است زیر نظر پزشک از شربت منیزیوم استفاده کنید زیرا باعث به وجود آمدن اسهال می شود.

ورزش بعد از عمل هیسترکتومی

بعد از عمل هیسترکتومی باید یکسری ورزش ها انجام دهید بهتر است ۲۴ ساعت بعد از جراحی از رختخواب بیرون بیایید و به فعالیت بپردازید.

سعی کنید در منزل راه بروید پیاده روی انجام دهید زیرا از لخته شدن خون در بدن جلوگیری می‌کند از شکم بندهای طبیعی زیر نظر پزشک استفاده کنید آن را محکم نبندید از انجام دادن فعالیت های سنگین و خسته کننده جدا خودداری نمایید.

اشیای سنگین بلند نکنید از رانندگی پرهیز نمایید همچنین در صورت بروز هرگونه مشکل غیر عادی به پزشک مراجعه کنید اگر درد شدید تب مداوم خونریزی هرگونه علائم عفونی بی اختیاری ادرار داشتید بهتر است به پزشک مراجعه کنید.

پس از ترخيص از بیمارستان، در صورت بروز موارد زیر با پزشک خود تماس بگیرید:

هنگامی که از بیمارستان مرخص شدید اگر هر یک از علائم زیر را داشتید بهتر است با پزشک خود تماس بگیرید.

اگر علائم عفونت داشتید مثل احساس تب و لرز شدید کردیم احساس قرمزی افزایش درد تورم زیاد درد زیاد خونریزی بیش از حد داشتید سریعاً به پزشک مراجعه کنید.

هنگامی که تنگی نفس و درد در قفسه سینه داشتید به پزشک بروید اگر تورم قرمزی در پا داشتید سریعاً به پزشک مراجعه نمایید.

اگر احساس حالت تهوع یا استفراغ داشتید که با دارو کنترل شد بهتر است به پزشک مراجعه کنید.

اگر خودتان احساس می‌کنید که مشکلات اورژانسی دارید بهتر است سریعاً به پزشک مراجعه نمایید.

دسته بندی مقالات

امروز برای شما پیشنهاد سردبیر